MUŞ DEVLET HASTANESİ’NDE İLK AÇIK KALP AMELİYATI YAPILDI

Güncelleme Tarihi: 19/11/2019

kvcameliyat.jpeg

Hastanemizde, yoğun çalışmalar sonucunda KVC yoğun bakım ve KVC ameliyathanemiz dizayn edilerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. Yapılan hazırlıklar sonrasında Koordinatör Hastanemiz olan Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Serap AYKUT AKA, Prof. Dr. M. Murat DEMİRTAŞ, Op. Dr. Murat SARĞIN, Uzm. Dr. Şahin YILMAZ ve hemşirelerden oluşan bir ekip ile Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fatih Avni BAYRAKTAR ve ekibinin ortak çalışmaları sonucu Aort kapak darlığı mevcut olan hastaya açık kalp ameliyatı sonucu mekanik aort kapak değişimi yapıldı. Ameliyat sonrası durumu iyi olan hasta 2 günlük rutin yoğun bakım takibi sonrası servis takibine alınmıştır. Hasta ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra taburcu edilerek normal hayatına dönmesi planlanmaktadır.

Hastanemizde Kalp ve Damar Cerrahisi merkezinin kurulmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve bizden desteklerini esirgemeyen değerli yöneticilerimize teşekkür ederim. Muş İlimizin bölgenin Kalp merkezi olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Uzm. Dr. Gürkan DANIŞAN

Başhekim