Kamuoyu Duyurusu

Güncelleme Tarihi: 10/01/2020

Ülke genelinde mevsim koşulları nedeniyle “mevsimsel grip” vakalarında artış söz konusudur. Ekim 2019’da hastanemize başvuran vatandaşlarımızın 9947’sinde üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulmuştur. Kasım 2019 da hastanemize başvuran vatandaşlarımızın 12032’sinde üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulmuştur. Aralık 2019’da ise hastanemize başvuran vatandaşlarımızın 19471 kişide üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulmuştur. Bahse konu dönemde toplam 1 hastada kesinleşmiş menenjit tanısı konulmuştur. Görüldüğü üzere mevsimsel grip vakalarında yaklaşık 2 katlık artış söz konusudur. Mevcut durumda ilimizde menenjit salgını olduğuna dair herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı bilgi ve paylaşımlara itibar etmemesi hususunda;

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.