Muş Devlet Hastanesi’nde Kapalı Kalın Bağırsak Ameliyatı Yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 12/03/2020

IMG_5605.JPG

Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne karın ağrısı nedeniyle gelen 47 yaşındaki hastamızda, yapılan tetkikler sonucunda ince bağırsağın kalın bağırsak içerisine geçmesine bağlı olarak düğümlenme saptanmıştı. Bu durum hastanın yeme içmesini engellemekte, bulantı kusma yaratmaktaydı. Bunun üzerine hastamız genel cerrahi servisine yatırıldı ve kendisine barsak düğümlenmesi nedeniyle kapalı ameliyat planlandı.

Açık ameliyata göre ameliyat sonrası ağrının çok az olduğu, ameliyat kesinin 15-20 cm yerine 4 küçük delikten yapıldığı bu ameliyatta ayrıca hastada kanama, enfeksiyon gibi riskler de daha azdır. Hastanede yatış süresini de kısaltan bu ameliyat yöntemi sayesinde hastalar günlük yaşamlarına daha hızlı dönebilmektedir. Bunun gibi avantajları olması sonucu hastaya Laparoskopik Sağ Hemikolektomi (Kapalı Kalın Bağırsak Ameliyatı) uygulandı. Hastamız ameliyat sonrası gayet iyi durumda olup taburculuğu planlanmaktadır.

Hastanın tanısı konulduktan sonra operasyon Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil ERÖZKAN ve Op. Dr. Ramazan AZAR tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ameliyatı yapan hekim Op. Dr. Kamil Erözkan bunun bir ekip işi olduğunu, anestezi ekibine, genel cerrahi servis hemşirelerine ve ameliyathane çalışanlarına ayrıca bu eğitimi aldığı kliniği Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğine teşekkür etti.